“Life Action / Game Action” во Мала станица

Вечерва,  (вторник, 7 јуни 2011 година) во Националната галерија на Македонија објект Мала станица, во 21:00 часот, ќе се отвори програмската изложба насловенa „Life

Read more

Ретроспективна изложба на Боро Митриќески во Даут пашин амам

Вечерва,  (понеделник, 30 мај 2011 година), со почеток во 19:00 часот во Националната галерија на Македонија, објект Даут пашин амам, ќе се отвори ретроспективната

Read more

Прес во Мала станица, по повод Венециското биенале

НУ Националната галерија на Македонија и НУ Центар за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп имаат чест да Ве поканат на прес конференција по повод

Read more

Објектите на Националната галерија на Македонија денес со слободен влез

Националната галерија на Македонија на 18 мај 2011 година (среда), по повод 18 мај – Денот на музеите бесплатно ги отвора вратите за љубителите

Read more

Изложба на студентите од ФЛУ во Чифте амам

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска вечерва (петок) 13 мај, во 19 часот во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, ќе ја

Read more

Васе Урдин изложува во „Мала станица“

Изложба на скулптури во дрво и дела од применетата уметност, во Мултимедијалниот центар „Мала станица”. Истата ќе се отвори вечерва

Read more

Изложбата на Личеноски продолжена до крајот на мај

Времетраењето на изложбата 110 години од раѓањето на Лазар Личеноски заради огромниот интерес на публиката се продолжува до 23 мај 2011 година. Изложбата е

Read more

Тековни поставки во Националната галерија на Македонија

Распоредот на изложби кои се во тек во Националната галерија на Македонија : Мала станица: – Арт И.Н.С.Т.И.Т.У.Т.  „Тацтица Институтионалис“ – Ива Димановска „Галактички

Read more

Танец ги промовираше своите активности и цеде „Незаборав“

Националната установа, ансамбл за народни игри и песни „Танец“ го промовираше некомерцијалното CD насловено „Незаборав“. На промоцијата беше присутна и министерката за култура Елизабета

Read more