Промоција на „Монографија 25 години творештво“ на Пандора Апостолоска Саздовска

Промоцијата на “МОНОГРАФИЈА 25 ГОДИНИ ТВОРЕШТВО” на Пандора Апостолоска Саздовска ќе се одржи на 19 jануари 2024 година во 21:00 часот во БРУТАЛСИК (концепт

Read more

Изложба „Јубилеј 90 години од раѓањето на Ристо Калчевски (1933-1989)“

На 21.12.2023 година (четврток), во Националната галерија на Македонија, во објектот Даут пашин амам, со почеток во 19:30 часот ќе биде отворена изложбата „Јубилеј

Read more

Изложба „110 години од раѓање“ на Лена Стефанова во Чифте амам

Национална галерија на Македонија ја најавува јубилејната изложба „110 години од раѓање“ на уметникот Лена Стефанова. Изложбата ќе биде отворена на 20.12.2024 година (среда)

Read more

Изложба „Мајкинство“ на групата МОМИ во КИЦ

Изложбата „Мајкинство“ на уметничката група МОМИ ќе се одржи на 7 декември 2023 (четврток), со почеток 20 часот, во Салон Империал II, при КИЦ.

Read more

Изложба „Фауната од колекцијата на Националната галерија“ во Мала станица

Изложбата „Од поинаков дискурс – Фауната од колекцијата на Националната галерија“ ќе биде отворена во објектот Мала станица, во четврок 7 декември 2023, со почеток

Read more

Изложба „Форми на системот“ на Иван Аџиевски

На ден 9 – ти декември 2023 (сабота) е закажано отварањето на изложбата „Форми на системот“ на младиот автор Иван Аџиевски во Културно социјалниот

Read more

Дела од изложбата „Фемина“ на ДЛУМ изложени за Министерскиот совет на ОБСЕ

ДЛУМ на покана на Министерство за култура е дел од официјалната програма со селекција на дела од изложбата ,,Фемина” по повод триесеттиот Министерски Совет

Read more

Изложбата „Париски рефлексии“ на НГМ претставена во Офицерскиот дом во Битола

Во тек е изложбата „Париски рефлексии“, претставена во Офицерскиот дом во Битола, а организирана од Националната галерија на Македонија и Францускиот културен центар во

Read more

Изложба „Фрагментирани реалности“ на Страхил Петровски

Изложбата “ФРАГМЕНТИРАНИ РЕАЛНОСТИ / FRAGMENTED REALITIES“ на уметникот Страхил Петровски ќе се одржи во КИЦ (Културно-информативен центар) во Салон Империјал 1 и 2 на

Read more

Изложба „Деструкција/Оган“ на Исмет Рамиќевиќ во Истанбул

Утре вечер, 17.11.2023 (петок), со почеток во 18 часот, во Македонскиот Културен Центар во Истанбул, ќе биде отворена самостојната изложба на академскиот скулптор и

Read more