IN MEMORIAM: Почина проф.Томе Груевски

Професорот Томе Груевски, кој зад себе остави бројни генерации новинари, синоќа (16 септемвери 2019 година) почина по кусо и тешко боледување во Скопје во

Read more

Детска изложба „Летни приказни“ во Даут пашиниот амам

Летото е едно од најомилените годишни времиња за децата. Во текот на летниот период се реализираше циклус од детски креативни работилници во Националната галерија

Read more

IN MEMORIAM: Почина Стефан Сидовски – Сидо

Почина инспиративниот професор по филозофија Стефан Сидовски – Сидо. Тој 36 години беше професор во гимназијата „Раде Јовчевски Корчагин“, а предаваше и како вонреден

Read more

Прв Симпозиум за образование организиран од БЕСТ Скопје

Студентите ќе имаат можност да го прошират ствоето знаење, искажат ствоето мислење и  да дискутираат на актуелни теми поврзани со СТЕМ образобанието. Продуктивно лето

Read more

Промоција на стихо-боенката „До небото вишно“

Промоцијата на проектот „До небото вишно“ од Славица Петровиќ Тодорова, ќе се одржи на 28 мај (вторник) со почеток во 19:30 часот во просториите

Read more

Годишна изложба на основни училишта „Динка и јас“

Годишна изложба на основни училишта „ Динка и јас“ во објектот Даут пашин амам. Отворањето на изложбата е денес (вторник, 21.05.2019), во 13 часот…

Read more

Ново издание на Job Fair на Бест Скопје – Чекор поблиску до твојата кариера

Петнаесет години успешна соработка со најуспешните компании во нашата земја како и нивно поврзување со најдобрите студенти од техничките факултети. Бордот на Европски Студенти

Read more

Прва енциклопедија за деца со основоположниците на македонската современа уметност

Изданието беше промовирано во рамките на настанот за одбележување на 15 Април – Светскиот ден на уметноста во Националната галерија на Македонија, објектот Даут

Read more

Годишна изложба на учениците од гимназијата „Јосип Броз Тито“

Овој викенд ќе се одржи 22рата изложба на учениците од Меѓународна Матура (IB) при гимназијата „Јосип Броз Тито“ во НАционалната галерија, објект Мала станица.

Read more

Училиштето „Нова” со награда за претприемништво во Средна и Југоисточна Европа

Меѓународното училиште НОВА доби престижна награда и признание за развој и придонес на претприемништвото во Средна и Југоисточна Европа која ќе биде врачена на

Read more