Мирослав Масин со „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ во Даут-пашин амам

Денес се одржа прес конфоренција по повод изложбата на Мирослав Масин, која ќе се одржи во Националната галерија на Македонија. „За да бидеш голем

Read more

Изложба „Најдрагиот Пинокио“ во чест на Денот на италијанскиот дизајн во Чифте амам

Амбасадата на Италија во Македонија и ИТА Скопје во соработка со Националната галерија на Македонија ќе го одбележат Денот на италијанскиот дизајн денес (четврток,

Read more

Изложба „Фауната од колекцијата на Националната галерија“ во Мала станица

Изложбата „Од поинаков дискурс – Фауната од колекцијата на Националната галерија“ ќе биде отворена во објектот Мала станица, во четврок 7 декември 2023, со почеток

Read more

“Once upon a time in the east” изложба на Томе Аџиевски

Вечерва (9 ноември, четврток), со почеток во 19:30 часот, во Националната галерија на Македонија, во објектот Чифте амам, ќе се отвори најновата изложба на

Read more

NOMEN EST OMEN на Колектив ЗЕРО во Мала станица

Изложба „NOMEN EST OMEN“ на Колектив ЗЕРО, која ќе биде отворена на 12 октомври 2023 (четврток), со почеток во 20 часот, во мултимедијалниот центар

Read more

„Бела ноќ“ во Националната галерија на Македонија со изложбите на Симон Шемов и Миле Корубин

Две големи и исклучително значајни изложби се поставени во репрезентативните објекти Даут-пашин амам и Чифте амам со кои Националната галерија на Македонија партиципира во

Read more

Јубилејна изложба на Миле Корубин во Чифте амам

Омаж посветен на Миле Корубин во рамките на програмата за одбележување на јубилејот – 75 години постоење на Националната галерија на Македонија. На 28

Read more

„Мултиверзум“ – изложба на Симон Шемов во Даут пашин амам

На 27 септември 2023 година (среда), со почеток во 20 часот, ќе се отвори изложбата на Симон Шемов, во објектот Даут пашин амам, дел

Read more

Изложба на Мирчо Матевски Рисимкин „Средба со историјата: една слика – една приказна“

Изложба на Мирчо Матевски Рисимкин „Средба со историјата: една слика – една приказна“ во Националната галерија на Македонија, во објектот Мала станица, во вторник

Read more

Изложба „Ветар параклет“ на Димитрие Дурацовски

„Ветар параклет“ е насловот на самостојната изложба на Димитрие Дурацовски која е се отвори во петок (1 септември 2023), со поелток во 20 часот,

Read more