Изложба на Гоце Илиевски во Галерија 8

Трета самостојна изложба на младиот уметник Гоце Илиевски, која ќе се одржи во ГАЛЕРИЈА 8 – Безистен, утре вечер, (петок 12 август 2011 година)

Read more

„Полски плакат“ во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, вчера (петок, 1 јули 2011 година), во 12:00 часот

Read more

Изложба на Бајрам Џелили во Мала станица

Во понеделник (27 јуни 2011 година), со почеток во 20:30 часот, во Националната галерија на Македонија (објект Мала станица) ќе се отвори самостојната изложба

Read more

Изложба на учениците од ДСУПУ „Лазар Личеноски“

Утревечер,  7 јуни 2011 година (вторник) во објектот Чифте амам, ао почеток во во 19:00 часот ќе се отвори завршната изложба на дела од

Read more

Францускиот културен центар со низа настани оваа недела

Францускиот културен центар од Скопје организира „Празник на науката и културата“ и, по тој повод, предлага неколку културни и педагошки активности: – Свечено отворање

Read more

Васе Урдин изложува во „Мала станица“

Изложба на скулптури во дрво и дела од применетата уметност, во Мултимедијалниот центар „Мала станица”. Истата ќе се отвори вечерва

Read more

Отворена изложбата „Велигденски традиции“ во Битола

„Велигденски традиции“ подарува можност да се научи нешто повеќе за нашите предци негувајќи ги сопствените културни дострели кои во најтешките времиња успеале

Read more

Решат Амети изложува во Софија

На 19 април 2011 година (вторник), во 18 часот,  во Арт галеријата при Националниот дворец на културата во Софија

Read more

Изложба на Јасминка Новковска во Прилеп

Во галеријата од Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, на 1 април (петок) во 20 часот, ќе биде отворена изложба на слики „Изгубени

Read more

Прес конференција за изложбата „ПРВОАПРИЛСКИ ХА,ХА,ХА!“

Во галеријата Остен, на 31 март 2011 г. (четврток) во 12 часот, ќе се одржи прес конференција за изложбата „ПРВОАПРИЛСКИ ХА, ХА , ХА!“

Read more