Од каде потекнува митот за петок 13-ти?

Многумина знаат за 13 и 666 како броеви коишто се лош знак или предвесник, според познатото предание и суеверните убедувања. Но, во некои делови

Read more

Наближува петок 13-ти, еден хороскопски знак ќе му се радува

Хороскопските препораки и совети не треба секогаш да се сфаќаат сериозно, туку повеќе како забава… Оваа недела петок 13-ти и ретроградниот Меркур ќе се

Read more

Љубителите на црн хумор се поинтелигентни луѓе

Ново истражување покажа дека љубителите на црниот хумор имаат повисок коефициент на интелигенција. Испитувањето е објавено во научното списание „Когнитив процес“ (Cognitive Process) и

Read more

10.000 милијарди фрејмови во секунда – Супер slow motion

Брзината на светлината е брзината на ширење на електромагнетните бранови во вакуум. Според теоријата на релативност, тоа е најголемата можна брзина во реалниот простор

Read more

Дали сте знаеле: Зошто февруари има само 28 дена?

На секои четири години има 29, но сепак февруари има помалку од другите месеци во календарот. Сите го сметаат јануари за најдолгиот месец бидејќи

Read more

Дознајте дали сте под стрес

Оптичката илузија ја создал јапонскиот професор по неврологија Јамамото Хашиме, а во зависност од движењето на илузијата ќе дознаете дали сте под стрес. Се

Read more

(видео) „Stand by me“ додека летате со авион

Прекрасно видео на лондонскиот „The Kingdom Choir“ хор кој прави прекрасни преработки. Ова е верзија на нумерата Бен Е Кинг „Stand by me“, изведба

Read more

Психолошки тест: Откријте ја вашата вистинска емоционална состојба!

Светски познатиот психолог Пип Вилсон смисли серија тестови за да ја процени емоционалната состојба на тригодишниците при првиот контакт со училиште и истакна дека

Read more

Доколку жените би знаеле брзо да се пресоблекуваат

Фасцинантно видео на Леа Кајл при нејзиниот јавен настап, во кој експресно брзо го промени својот аутфит. Погледнете го ова видео и ќе видите

Read more