Изложба „Современа скулптура“ на ДЛУМ

Во просториите на Младинскиот културен центар вечерва (среда, 10 април) од 20 часот ќе биде отворена возобновената изложба „Современа скулптура“ на Друштвото на ликовни

Read more

IN MEMORIAM: Почина Боро Митриќески

Почина академик Боро Митриќески (10.05.1927, Варош, Прилеп – 24.11.2018, Скопје). Основното образование го завршил во Прилеп, а Уметничка школа завршил во Скопје, 1948/49, каде

Read more

Ретроспективна изложба на Боро Митриќески во Даут пашин амам

Вечерва,  (понеделник, 30 мај 2011 година), со почеток во 19:00 часот во Националната галерија на Македонија, објект Даут пашин амам, ќе се отвори ретроспективната

Read more