Промоција на монографијата посветена на животот и творештвото на Анета Светиева

Промоција на монографијата посветена на животот и творештвото на скулпторката Анета Светиева ќе се одржи овој петок (19 мај), во објектот Даут-пашин амам во

Read more

Промоција на монографијата „980 маслени слики“ на Васко Ташковски

Во рамките на ретроспективната изложба на академик Васко Ташковски, НУ Национална галерија на Македонија организира промоција на монографијата „980 маслени слики“, која ќе се

Read more

Промовирана монографијата за „Танец“, „Остани во чекор“ од Кирил Тодевски

Во чест на 70-годишнината на ансамблот за народни игри и песни „Танец“, во петокот (20 декември), во фоајето на Македонскиот народен театар беше промовирана

Read more

Промоција на монографија на уметникот Златко Глигоров

Промоција на монографијата „Поп Глам“ на авторот Златко Глигоров, ќе се одржи во четврток (18 април) во Даут пашиниот амам, со почеток во 20

Read more

„Костадин Танчев Динка – Од слика и графика, до нови медиуми“ промоција на монографија

На 17 април 2019 година (среда) , со почеток во 12 часот, во објектот Даут пашин амам ќе биде одржана промоција на монографското издание,

Read more

Промоција на монографија посветена на творештвото на Адем Кастрати

Во среда, на 19 септември, во објектот Даут пашин амам, ќе се промовира монографијата посветена на уметничкото творештво на македонскиот автор, Адем Кастрати. По

Read more

Ретроспективна изложба на Боро Митриќески во Даут пашин амам

Вечерва,  (понеделник, 30 мај 2011 година), со почеток во 19:00 часот во Националната галерија на Македонија, објект Даут пашин амам, ќе се отвори ретроспективната

Read more