Уметникот Зоран Попоски на фестивал во Хонг Конг

Видео проект од македонскиот дигитален уметник Зоран Попоски ќе e прикажан на меѓународниот интермедијален уметнички фестивал Кросинг Бордер во Хонг Конг, во периодот меѓу

Read more

Изложба на илустрации од Димитар Кондовски во рамките на фестивалот „Литера“

Меѓународниот фестивал за литература и илустрација за деца ќе се одржи од 14 до 19 октомври на повеќе локации, меѓу кои Даут-пашиниот амам и

Read more

Поетски конкурс на манифестацијата „100 Илјади поети за промена“

Распишани конкурсите за поезија и плакат за 9то издание на 100 Илјади поети за промена… Mанифестацијата „100 000 поети за промена“, во соработка со

Read more

Второ издание на „Скопје лајт арт дистрикт“

Второто издание на фестивалот на светлината „Скопје лајт арт дистрикт“ ќе се одржи од 29 мај до 1 јуни. Дваесет и пет уметници, уметнички

Read more

Изложба на Александар Илиевски „Биди вода“

Прва самостојна изложба на Александар Илиевски на која има работено последните четири години , со назив „БИДИ ВОДА“… На овој настан се поканети сите

Read more

Ретроспективна изложба на македонската илустрација до 1990 година

Посетителите ќе имаат ретка можност да погледнат дел од националното културно богатство, дела кои ги краселе страниците на детски списанија, лектири, учебници, илустрации со

Read more

Самостојна изложба на илустрации на дизајнерот Давид Ристевски

Самостојната изложба на комбинација од илустрации со реални фотографии на дизајнерот Давид Ристевски, попознат како Dreadpen, ќе биде отворена вечерва (вторник, 12 февруари) со

Read more

Дизајнерски конкурс “Hyundai: Driven by Design”

Со цел да се даде поддршка на младите модни дизајнери и да се збогати уметничката позадина на нашата заедница, на настанот Fashion & Lifestyle

Read more

„Црнила“ на Ладислав Цветковски во Мала станица

Авторските дигитални плакати на Ладислав Цветковски од циклуот „Црнила“, во Мала станица, Национална галерија на Македонија, за прв пат ќе бидат прикажани во печатена

Read more

Елена Кичевска ја претставува нова колекција од брендот HERITAGE

Денес (четврток, 13 декември) со почеток во 20 часот во Јавна соба / Public Room ќе биде отворена изложба на новата колекција на накит

Read more