Започнува манифестацијата „Топол културен бран“

Министерот за култура Елизабета Канческа-  Милевска утре (понеделник, 18 јули 2011 година) во Националната галерија на Македонија (објект „Мала станица“) со почеток во 11:00

Read more

Галичник со споменик на Ѓорѓија Пулевски

Во текот на вчерашниот ден (сабота, 16 јули 2011 година) во Галичник, срцето на Мијачијата, беше поставен споменик на великанот на македонската лексикографија, големиот

Read more

Сегмент од творештвото на Личеноски во Галичник

Утре (сабота, 16 јули 2011) со почеток во 12:00 часот, во Галичник, во рамки на „Галичкото културно лето 2011“, Националната галерија на Македонија организира

Read more

Започнува Интернационалниот фестивал на античка драма „Стоби 2011 година“

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска вечерва (петок,  15 јули 2011 година) со почеток во 21:00 часот на локалитетот Стоби ќе се обрати на свеченото

Read more

ДЛУМ со ликовен хепенинг во Галичник

По повод 110 години од раѓањето на Лазар Личеноски кој е и еден од основачите на ДЛУМ во Галичник родното место на Личеноски од

Read more

Министерот Канческа-Милевска во официјална посета на Хрватска

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска утре (недела, 10 јули 2011 година) во Дубровик, Република Хрватска ќе оствари билатерална средба со хрватскиот министер

Read more

НУБ „Св.Климент Охридски“ утре ќе чествува по повод два јубилеи

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска утре (среда, 29 јуни 2011 година), во 11:00 часот

Read more

Канческа-Милевска во официјална посета на културните институции во Кратово

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска во средата (22 јуни 2011 година) ги посети локалните установи од областа на културата во Кратово, и

Read more

Канческа-Милевска утре во посета на културните институции во Охрид

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска утре (среда, 16.06.2011 година) ќе ги посети националните установи

Read more

Отворање на Рациновите средби

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска вечерва (средa, 8 јуни 2011 година) со почеток во  21:00 часот, во амфитеатарот во Младинскиот парк во

Read more