Во Галерија Рудиќ – Изложба на фотографии на Имре Сабо

Во Галерија Рудиќ, Бул. АСНОМ 74, понеделник, 13 мај, со почеток во 20 часот, ќе биде отворена изложба на фотографии на Имре Сабо, насловена

Read more

Изложба на фотографии на Александрос Вретакос во Галерија Рудиќ

Во сабота, (11.11.2023) во 19 часот, во Галерија Рудиќ ќе се отвори изложба на фотографии на Александрос Вретакос, под името “Вевчански бајки и кошмари“.

Read more

„Паралелни светови“ изложба на фотографии на Денис Јагџи

Изложба на фотографии „Паралелни светови“ на Денис Јагџи во објектот Сули ан, во галеријата „Драгутин Аврамовски – Гуте“, во Старата скопска чаршија, на 19

Read more

Изложба „Скопје, градот феникс“ во МГС

По повод 60-годишнината од катастрофалниот земјотрес во Скопје, во Музејот на град Скопје, се поставува јубилејна изложба под наслов „Скопје, градот феникс“ при што

Read more

Изложба на фотографии на проф. Бранимир Карановиќ во Галерија Рудиќ

Во галеријата Рудиќ, утре на 07.06.2023(среда) во 20ч  ќе се отвори изложба на Бранимир Карановиќ, Професор емиритус на Факултет за применети уметности од Белград. Карановиќ

Read more

Тања Балаќ со проекција на видеоинсталација „Вкрстени избори“ во Чифте амам

Самостојно претставување на уметницата Тања Балаќ ќе се одржи на 19 мај 2023 година, со почеток во 20 часот, во Национална галерија на Македонија,

Read more

ЕЛЕМА 2023 – изложба на фотографии во Рудиќ Галерија

Во вторник (11 април 2023 година) со почеток во 19:30 часот, во Рудиќ Галерија ќе биде поставена клупска изложба на фотографии, “ЕЛЕМА 2023“. “ЕЛЕМА

Read more

Изложба на „рециклирана фотографија“ на Игор Настевски во Рудиќ Галерија

Во среда, (16.11.2022) во 19 часот, во галеријата Рудиќ ќе се отвори изложба на “рециклирана фотографија под името АРТКРИЗИЈА на Игор Настевски. Маја Чанкуловска-Михајловска

Read more

Фотографиите на Александар Томовски ни ги откриваат балерините зад кулисите

На првата самостојна изложба на Александар Томовски која вчеравечер (12 октомври) беше отворена во МКЦ беа изложени дела што прикажуваат балерини, но во една

Read more

Мулти медиски проект “Копнеж по светлина“ на Боро Рудиќ и Ферид Мухиќ

На 05 октомври 2022 (среда), во Македонска академија на науки и уметностите – МАНУ, со почеток во 19 часот, ќе се отвори изложбата на

Read more