Ретроспективна – моногрaфска изложба на Реџаи Исени

Ретроспективна – монографска изложба на авторот Реџаи Исени ќе се отвори на 23.09.2019 година (понеделник) во објектот Чифте Амам, со почеток во 20 часот.

Read more

Започнува манифестацијата „Топол културен бран“

Министерот за култура Елизабета Канческа-  Милевска утре (понеделник, 18 јули 2011 година) во Националната галерија на Македонија (објект „Мала станица“) со почеток во 11:00

Read more

Сегмент од творештвото на Личеноски во Галичник

Утре (сабота, 16 јули 2011) со почеток во 12:00 часот, во Галичник, во рамки на „Галичкото културно лето 2011“, Националната галерија на Македонија организира

Read more

Симон Шемов и НГМ изложуваат во Нирнберг

Денеска (четврток, 7 јули 2011 година), во просториите на Културниот центар при компанијата АЕГ, во Нирнберг (Германија), ќе се отвори заедничка изложба на нашиот

Read more

Македонија со свој павилјон на Венециското биенале

Државниот секретар во Министерството за култура Дарко Стефановски утре (петок, 2 јуни 2011 година) во 16:00 часот во палатата „Песаро Папафава“ во Венеција ќе

Read more

„Наука/фикција: патување во центарот на живиот свет“ во Мала станица

Националната галерија на Македонија, Мултимедијален центар Мала станица, на 19 мај 2011 (четврток), во 20:30 часот, ќе се отвори изложбата „Наука/фикција: патување во центарот

Read more

Изложба на студентите од ФЛУ во Чифте амам

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска вечерва (петок) 13 мај, во 19 часот во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, ќе ја

Read more

Распоред на настани во Национална галерија на Македонија за месец мај

Распоредот на изложби во Националната галерија на Македонија за месец мај 2011 година. Мала станица: 20.04. – 08.05.2011 Александар Зафировски слики и цртежи –

Read more

Изложба на современа холандска керамика во Чифте Амам

Во организација на Ресенската керамичка колонија, Амбасадата на Кралството Холандија и Националната галерија на Македонија, утревечер на 4-ти мај (среда) 2011 година, во 19.00

Read more

Во Мала станица од вторник „Изложба на камените светла на Јадранот”.

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, на ден 19.04.2011 год. (вторник) во 20 часот ќе се отвори изложба под наслов „Изложба на

Read more