Неделен репертоар во Драмски театар Скопје од 5-11.2.2024

Почитувани, на сцената на Драмскиот театар Скопје во периодот од  5.2.2024 до 11.2.2024 година, ќе се одигра една претстава… Претстава: ДИШИ ден и час:

Read more

Репертоар на Драмски театар 22-28 мај 2023

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 22 мај до 28 мај 2023 година е следниот репертоар: ден и час: 22.05. 2023 (понеделник) |

Read more

Репертоар на Драмски театар 27.2. – 5.3.2023

На сцената на Драмскиот театар Скопје во периодот од 27.2.2023 до 5.3.2023 година, ќе можете да ги погледнете следните претстави: ден и час: 2.3.2023

Read more

Репертоар на Драмски театар 13-19.02.2023

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 13.2.2023 до 19.2.2023 година, ќе можете да ги погледнете следните претстави: ден и час: 15.2.2023 (среда) |

Read more

Репертоар Драмски театар 11-17.04.2022

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 11.4.2022 до 17.4.2022 год: ден и час: 12.4.2022 (вторник) | 20:00 претстава: ПТИЦА СО ГЛАВАТА МЕЃУ НОЗЕ

Read more

Неделен репертоар во Драмски – 22-28 ноември 2021

На сцената на Драмскиот театар Скопје во периодот  од 22.11.2021 до 28.11.2021 ќе можете да ги проследите следниве претстави: ден и час: 25.11.2021 (четврток)

Read more

Репертоар на Драмски театар 25-31.20.2021

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 25.10.2021 до 31.10.2021 ќе можете да ги проследите следните претстави : ден и час: 26.10.2021 (вторник) |

Read more

Неделен репертоар во Драмски 18-24.10.2021

На сцената на Драмскиот театар Скопје во периодот од 18.10.2021 до 24.10.2021 ќе можете да ги проследите следните претстави: ——— ден и час: 21.10.2021

Read more

Репертоар за март 2021 во Кинотека на Македонија: Во духот на времето

Кога францускиот мислител од светски формат Едгар Морен (Edgar Morin, 1921, Париз; роден во семејство на сефардски Евреи по потекло од Солун, како Едгар

Read more

Декалог на Кшиштоф Кешловски во Кинотека на Македонија

Почнувајќи од 27 ноември (петок), следните десет вечери во кинотечното кино ќе му бидат посветени на полскиот режисер Кшиштоф Кешловски и неговата филмска серија

Read more