Беди Ибрахим со изложба во КИЦ Истанбул

На 30 декември 2022 година (среда) во Културно информативниот центар на Македонија во Истанбул, Турција во 19 часот ќе биде отворена изложбата на Беди

Read more

Изложба на „рециклирана фотографија“ на Игор Настевски во Рудиќ Галерија

Во среда, (16.11.2022) во 19 часот, во галеријата Рудиќ ќе се отвори изложба на “рециклирана фотографија под името АРТКРИЗИЈА на Игор Настевски. Маја Чанкуловска-Михајловска

Read more

Ретроспективна изложба на Јана Манева – Чупоска во Мала станица

Ретроспективна изложба на уметницата Јана Манева – Чупоска во Националната галерија на Македонија, во објектот Мала станица, која се отвора вечерва (четврток, 3 ноември

Read more

Изложба на Илија Аџиевски „Портретот во фокус“ во Даут пашин амам

„Портретот во фокус“ е изложба која го претставува богатото портретно творештво на познатиот македонски скулптор Илија Аџиевски. Изложбата ќе се отвори во четврок (27

Read more

Изложба “Natura in Vita/Vita in Natura” на Јана Луловска

На 22 септември (четврток), во Национална галерија на Македонија, објект Мала Станица, со почеток во 20 часот, ќе биде отворена самостојната изложба на Јана Луловска,

Read more

Изложба „Жанр-сцени од колекцијата на Националната галерија“ во Мала станица

Од 7 септември 2022 година, изложбата „Жанр сцени од Колекцијата на Национална галерија“ ќе биде достапна за публиката  во објектот Мала станица. Изложба ќе

Read more

Ретроспективна изложба на Димитар Кондовски во Даут пашин амам

Националната галерија на Македонија вечерва (четврток, 5 мај 2022 година) со почеток во 20 часот, ја отвора ретроспективната изложба на еден од великаните на

Read more

Изложба на Трајче Чатмов во галерија Ел Греко

Изложба на академскиот сликар Трајче Чатмов во галеријата Ел Греко во центарот на Скопје, која ќе се отвори на 3 мај (вторник) 2022 година,

Read more

Изложба „Од Алинари до мајсторите на современата фотографија“ во Чифте амам

Уште едно уметничко задоволство за сите уживатели на изложбената уметност, особено на љубителите на фотографијата. Во објектот Чифте амам на 28 март (понеделник) ќе

Read more

Изложба „Париски рефлексии“ во Чифте амам

Националната галерија на Македонија во соработка со Францускиот институт во Скопје, во рамките на одбележување на Меѓународниот ден на Франкофонијата, со особено задоволство ја

Read more