Ретроспективна изложба на Јана Манева – Чупоска во Мала станица

Ретроспективна изложба на уметницата Јана Манева – Чупоска во Националната галерија на Македонија, во објектот Мала станица, која се отвора вечерва (четврток, 3 ноември

Read more

Изложба “Natura in Vita/Vita in Natura” на Јана Луловска

На 22 септември (четврток), во Национална галерија на Македонија, објект Мала Станица, со почеток во 20 часот, ќе биде отворена самостојната изложба на Јана Луловска,

Read more

Изложба „Жанр-сцени од колекцијата на Националната галерија“ во Мала станица

Од 7 септември 2022 година, изложбата „Жанр сцени од Колекцијата на Национална галерија“ ќе биде достапна за публиката  во објектот Мала станица. Изложба ќе

Read more

Годишна програма на Националната галерија на Македонија за 2022 година

Планирани настани, изложби и проекти во Националната галерија на Македонија за 2022 година… Месецот март со својот календар донесе две вонпрограмски содржини. Прв настан

Read more

Изложба „Наивата во Македонија“ во Мала станица

Во Националната галерија на Македонија (објект „Мала Станица“), денеска (1 март), со почеток во 19 часот ќе се отвори изложбата на „Наивата во Македонија“,

Read more

Изложба „Сајберкултура“ по повод Меѓународниот ден на лицата со посебни потреби

Во Националната галерија на Македонија, објект Мала станица, утре (вторник, 21 декември 2021) со почеток во 12:30 часот, ќе биде отворена изложбата „САЈБЕРКУЛТУРА“, по

Read more

Биенална изложба на „Ликовната колонија Галичник“ во Мала станица

Биеналната изложба на 31та и 32та сесија на Ликовната колонија Галичник ќе се отвори на 9.11.2021  (вторник) во Националната галерија на Македонија, објект Мала

Read more

„Pефлексии на новата реалност“ – самостојна изложба на Лазе Трипков

„Pефлексии на новата реалност“ е шеста самостојна изложба на Лазе Трипков, која се осврнува кон приоритетните проблеми на новото време. Постојано сме опркужени со

Read more

Изложбата „Merry-go-round“ на Олег Кулик во Мала станица

Националната галерија го најавува својот следен проект, изложбата „Merry-go-round“ на Олег Кулик, која ќе се отвори на 22 јуни, во 20:00 часот, во мултимедијалниот центар

Read more

Изложбата Spaces of oblivion на Александра Перушевска во Мала станица

Изложбата Spaces of oblivion на уметницата Александра Петрушевска Ристовска денес ќе биде отворена во Националната Галерија, во Мултимедијалниот центар Мала станица, а истата ќе

Read more