Сегмент од творештвото на Личеноски во Галичник

Утре (сабота, 16 јули 2011) со почеток во 12:00 часот, во Галичник, во рамки на „Галичкото културно лето 2011“, Националната галерија на Македонија организира

Read more

Изложбата на Личеноски продолжена до крајот на мај

Времетраењето на изложбата 110 години од раѓањето на Лазар Личеноски заради огромниот интерес на публиката се продолжува до 23 мај 2011 година. Изложбата е

Read more

„110 години од раѓањето на Личеноски“ низ слика

Пред десетина дена во Даут-пашиниот амам, кој е во склопот на НУ Национална галерија на Македонија, се случи исклучително важен настан за македонската култура.

Read more

Настани во НГМ за месец март

Следува богата програма за сите љубители на уметноста. Посетете некој од објектите во состав на Националната галерија на Македонија, и споделете ги со нас,

Read more