Промоција на книгата „Се што знам за животот“ на Тихомир Јанчовски

Книгата „Се што знам за животот“ на Тихомир Јанчовски е дневник, прозно дело, кое низ субјективна перспектива на авторот ги задржува и јазички презентира

Read more

Промоција на четири изданија за македонскиот јазик во МАНУ

Денес (вторник, 7.7.2020 година) со почеток во 10:30 часот на Платото пред МАНУ ќе се одржи настанот: „Промоција на четири изданија за македонскиот јазик“.

Read more

Промоција на романот „По дождот“ на Раде Шербеџија во МКЦ

Во Младинскиот културен центар, на 26 февруари (среда), со почеток од 19 часот ќе биде промовиран неговиот последен роман „По дождот“ на познатиот актер

Read more

Промоција на „Творецот и сотворецот“ од Марија Гиревска

Во четврток (5 декември 2019) ќе се одржи промоција на книгата есеи „Творецот и сотворецот“ од Марија Гиревска во издание на Култура. Промоцијата ќе

Read more

Промоција на “Културната дипломатија на СФРЈ и културните дипломатии на државите-наследнички” на Васко Шутаров

На 13 ноември (среда) во 19:30 часот, во просториите на Public Room во Скопје, ќе биде промовирано второто дело посветено на културната дипломатија од

Read more

Промоција на книгата „Жена вредна злато“ од Сашо Тасевски

Долго најавуваната промоција на книгата „Жена вредна злато“ од Сашо Тасевски утре вечер (вторник, 12 ноември) во 19 часот, во Драмски Театар во Скопје.

Read more

Промоција на монографијата „Таор – рановизантиско утврдување и населба од праисторијата до средниот век“

Во просториите на Музеј на град Скопје на 16-ти октомври (вторник) во 12 часот, ќе биде промовирана монографијата „ТАОР рановизантиско утврдување и населба од

Read more

Тихомир Јанчовски ќе промовира своја аудио книга

За прв пат македонската публика ќе има можност едно дело да го слуша во аудио формат. Во среда (28 август 2019) со почеток во

Read more

Промоција на „Медиумскиот егзил на книжевноста во македонската култура“ од Александра Јуруковска

Во сабота, 13 јули 2019 година, со почеток во 20:00 часот, во Jazz club „ДЕПО“ во Струмица, ќе се одржи промоција на книгата од

Read more