Ретроспективна изложба на Владимир Темков во Националната галерија

Ретроспективна изложба на творештвото на Владимир Темков ќе биде отворена во Националната галерија, во објектот Чифте амам, на 31 мај 2023 година (среда) со

Read more

Ретроспективна изложба на Теофил Шулајковски Тофе во Чифте амам

Во вторник (15 ноември 2022) во Националната галерија, во објектот Чифте амам, со почеток во 20 часот, ќе се отвори Ретроспективната изложба на Теофил

Read more

Ретроспективна изложба на Димитар Кондовски во Даут пашин амам

Националната галерија на Македонија вечерва (четврток, 5 мај 2022 година) со почеток во 20 часот, ја отвора ретроспективната изложба на еден од великаните на

Read more

Ретроспективна изложба на македонската илустрација до 1990 година

Посетителите ќе имаат ретка можност да погледнат дел од националното културно богатство, дела кои ги краселе страниците на детски списанија, лектири, учебници, илустрации со

Read more

Изложба на театарски плакат од Стојанче Величковски

Во Националната установа Центар за култура, Крива Паланка викендов беше отворена ретроспективната изложба на театарски плакат и фотографии од Меѓународниот театарски фестивал св.Јоаким Осоговски.

Read more

Ретроспективна изложба на Боро Митриќески во Даут пашин амам

Вечерва,  (понеделник, 30 мај 2011 година), со почеток во 19:00 часот во Националната галерија на Македонија, објект Даут пашин амам, ќе се отвори ретроспективната

Read more