Изложба на Јанешлиева – Бачварска, Наневски и Сековски на Сараевска зима

Македонските уметници Славица Јанешлиева – Бачварска, Гоце Наневски и Игор Сековски, од денес (четврток 14 март), како дел од богатата програма на меѓународниот фестивал

Read more

Изложба на Гоце Наневски, Игор Сековски и Борис Шемов, Протрузија (Обиди за избивање)

Изложба на Гоце Наневски, Игор Сековски и Борис Шемов, насловена ПРОТРУЗИЈА (Обиди за избивање) во Домот на Kултура „Иван Мазов-Климе“ во Кавадарци. Отворањето на

Read more

Проектот „Анатомија на векот“ на Гоце Наневски во Прилеп

Вeчерва (петок, 7 септември 2018) во 20.00 часот во кино Мис Стон ќе се реализира видео проектот „Анатомија на векот“ од уметникот Гоце Наневски.

Read more

“Life Action / Game Action” во Мала станица

Вечерва,  (вторник, 7 јуни 2011 година) во Националната галерија на Македонија објект Мала станица, во 21:00 часот, ќе се отвори програмската изложба насловенa „Life

Read more

Изложба „Радост на живеење“ во Музејот на град Скопје

Меѓународната изложба „JOIE DE VIVRE“ – Радост на живеење, ќе биде отворена утре вечер  (5 мај 2011 година), во 20 часот, во Музејот на

Read more