Викендов „Илинденски денови“ во Битола

Центарот за култура Битола, од 29 јули до 1 август 2011 година, ќе го реализира 41. издание на Републичкиот фестивал на народни песни и

Read more

Фестивал на француски филм во Охрид

Државниот секретар во Министерството за култура, г-нот Дарко Стефановски, денес (сабота, 2 јули 2011 година)

Read more

Прес во Мала станица, по повод Венециското биенале

НУ Националната галерија на Македонија и НУ Центар за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп имаат чест да Ве поканат на прес конференција по повод

Read more

Хрватски претстави на сцената во битолскиот народен театар

Друштвото за македонско-хрватско пријателство и соработка викендов во Народен театар-Битола ќе гостува

Read more

Изложба на Јасминка Новковска во Прилеп

Во галеријата од Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, на 1 април (петок) во 20 часот, ќе биде отворена изложба на слики „Изгубени

Read more