Прес во Мала станица, по повод Венециското биенале

НУ Националната галерија на Македонија и НУ Центар за култура „Марко Цепенков“ – Прилеп имаат чест да Ве поканат на прес конференција по повод

Read more

Францускиот културен центар со низа настани оваа недела

Францускиот културен центар од Скопје организира „Празник на науката и културата“ и, по тој повод, предлага неколку културни и педагошки активности: – Свечено отворање

Read more

Васе Урдин изложува во „Мала станица“

Изложба на скулптури во дрво и дела од применетата уметност, во Мултимедијалниот центар „Мала станица”. Истата ќе се отвори вечерва

Read more

Решат Амети изложува во Софија

На 19 април 2011 година (вторник), во 18 часот,  во Арт галеријата при Националниот дворец на културата во Софија

Read more

Изложба на Мемети во Брисел

Во организација на Националната галерија на Македонија, на 28 март (понеделник), во 18.30 часот,

Read more