Самостојна изложба на Биге Кочиште под наслов “1441“ во Чифте амам

На 21 септември 2020 г. (понеделник), во 12 часот, во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам ќе биде отворена самостојна изложба на БИЉГАИП

Read more

Атанас Атанасоски изложува во Чифте амам

Националната галерија информира дека од денеска (22 јуни) ќе почне да се гради инсталацијата на уметникот Атанас Атанасоски. Идејниот проект „Пејзажни фасцинации 20“ ќе

Read more

Националната галерија го откажа отворањето на изложбите, посетете ги самостојно

Националната галерија на Македонија го откажа вечерашното (вторник, 10 март) свечено отворање на планираните две изложни, откако во четвртокот го одложи свеченото отворање на

Read more

Кристина Пулејкова: Мојата генерација без оглед каде живее, е инспирирана од исти нешта

Вчера вечер (четврток, 19 декември 2019), во Националната галерија на Македонија, објект Чифте амам, се отвори изложбата „Свадбен пат“ на младата авторка Кристина Пулејкова.

Read more

„Свадбен пат“ на Кристина Пулејкова отворена за скопската публика

Синоќа (четврток, 19 декември), пред скопската публика беше отворена изложбата „Свадбен пат“ на младата уметница, Кристина Пулејкова. Во објектот Чифте амам, со срцето на

Read more

Изложбата „Свадбен пат“ на Кристина Пулејкова во Чифте амам

Изложбата „Свадбен пат“ на авторот Кристина Пулејкова, ќе виде отворена во четврток (19 декември) со почеток во 19 часот, во објектот Чифте амам, во

Read more

Средба со уметникот Рубенс Корубин во Чифте амам

Во Националната галерија на Македонија, во објектот Чифте амам, на 16ти октомври 2019 година (среда) во 10 часот, авторот на изложбата „Ателје, радоста на

Read more

Изложба „Ателје, радоста на сликањето“ на Рубенс Корубин во Чифте амам

Националната галерија ја најавува изложбата под наслов „Ателје, радоста на сликањето“ од опусот на академскиот сликар Рубенс Корубин во објектот Чифте амам. Изложбата ќе

Read more

Ретроспективна – моногрaфска изложба на Реџаи Исени

Ретроспективна – монографска изложба на авторот Реџаи Исени ќе се отвори на 23.09.2019 година (понеделник) во објектот Чифте Амам, со почеток во 20 часот.

Read more

Изложба на Мифтар Мемети во Чифте амам

„4 перформанси, една идеја“ е следниот проект на професорот Мифтар Мемети кој ќе се одржи на 26 август (понеделник), во 20 часот, во објектот

Read more