Започнува аплицирањето за субвенционирање на стари занаети и занаетчиски дејности во изумирање во Скопје

Град Скопје, денеска објави повик за субвенционирање на стари занаети и занаетчиски дејности во изумирање во градот Скопје. Со цел поттикнување на развојот на

Read more

Големите Deep Purple со концерт во Скопје

Eден од најголемите рокенрол состави на сите времиња, член на големата петорка (The Beatles, The Rolling Stones, Pink Floyd, Led Zeppelin, Deep Purple), ќе

Read more

Роденденски концерт на Македонската Филхармонија

Овој четврток (25 ноември), во 20 часот оркестарот на Македонската Филхармонија ќе прослави 77 години од формирањето. На концертот насловен „Убава Русија“ како солистка

Read more

Легендарните WHITESNAKE за последен пат во Скопје

Дел од WHITESNAKE Farewell tour ќе биде вклучено и Скопје, со голем и последен концерт кој ќе се случи на 12-ти јули 2022 година,

Read more

Изложба „Скопска градска општина“ во Музеј на град Скопје

Низ 22 паноа и околу 300 документи и фотографии, претставен е периодот од крајот на 19. век, кога функционирала Скопската Турска Општина, потоа Градското

Read more

Конференција „Писменото и книжевното културно наследство од Скопје и Скопско“

Програмата за конференцијата Писменото и книжевното културно наследство од Скопје и Скопско, која во организација на Институтот за македонска литература ќе се одржи во

Read more

Репертоар на Драмски театар 25-31.20.2021

На сцената на Драмскиот театар Скопје од 25.10.2021 до 31.10.2021 ќе можете да ги проследите следните претстави : ден и час: 26.10.2021 (вторник) |

Read more

Скопје го огреа ново сонце на слободата

Викендов го видовме епилогот од првиот круг на Локалните избори 2021. Иако многумина беа скептични околу резултатите, посебно кога се однесува за Скопје и

Read more

На Скопје и на скопските општини им е потребна промена и нова енергија

На само неколку дена сме од гласањето за градоначалници и совети, па сметам дека оваа колумна треба да е наменета токму за таа тема,

Read more

Скопје одбележува годишнина од катастрофалниот земјотрес

Скопје одбележува годишнина од катастрофалниот земјотрес во 1963 година, кога се разбуди во урнатини под кои 1.070 лица го загубија животот, а 3.000 беа

Read more