Мирослав Масин со „Подобро на гранка отколку заглавен во лифт“ во Даут-пашин амам

Денес се одржа прес конфоренција по повод изложбата на Мирослав Масин, која ќе се одржи во Националната галерија на Македонија. „За да бидеш голем

Read more

Изложба „Јубилеј 90 години од раѓањето на Ристо Калчевски (1933-1989)“

На 21.12.2023 година (четврток), во Националната галерија на Македонија, во објектот Даут пашин амам, со почеток во 19:30 часот ќе биде отворена изложбата „Јубилеј

Read more

„Бела ноќ“ во Националната галерија на Македонија со изложбите на Симон Шемов и Миле Корубин

Две големи и исклучително значајни изложби се поставени во репрезентативните објекти Даут-пашин амам и Чифте амам со кои Националната галерија на Македонија партиципира во

Read more

„Мултиверзум“ – изложба на Симон Шемов во Даут пашин амам

На 27 септември 2023 година (среда), со почеток во 20 часот, ќе се отвори изложбата на Симон Шемов, во објектот Даут пашин амам, дел

Read more

Промоција на монографијата посветена на животот и творештвото на Анета Светиева

Промоција на монографијата посветена на животот и творештвото на скулпторката Анета Светиева ќе се одржи овој петок (19 мај), во објектот Даут-пашин амам во

Read more

Изложба на Илија Аџиевски „Портретот во фокус“ во Даут пашин амам

„Портретот во фокус“ е изложба која го претставува богатото портретно творештво на познатиот македонски скулптор Илија Аџиевски. Изложбата ќе се отвори во четврок (27

Read more

Ретроспективна изложба на Димитар Кондовски во Даут пашин амам

Националната галерија на Македонија вечерва (четврток, 5 мај 2022 година) со почеток во 20 часот, ја отвора ретроспективната изложба на еден од великаните на

Read more

Годишна програма на Националната галерија на Македонија за 2022 година

Планирани настани, изложби и проекти во Националната галерија на Македонија за 2022 година… Месецот март со својот календар донесе две вонпрограмски содржини. Прв настан

Read more

Промоција на монографијата „980 маслени слики“ на Васко Ташковски

Во рамките на ретроспективната изложба на академик Васко Ташковски, НУ Национална галерија на Македонија организира промоција на монографијата „980 маслени слики“, која ќе се

Read more

Изложба на академик Васко Ташковски во Даут пашин амам

Национална галерија на Македонија ја најавува ретроспективната изложба на академик Васко Ташковски, водечки претставник на надреализмот, фантастичното сликарство, еколошките и космичките теми во македонската

Read more