Изложба „Најдрагиот Пинокио“ во чест на Денот на италијанскиот дизајн во Чифте амам

Амбасадата на Италија во Македонија и ИТА Скопје во соработка со Националната галерија на Македонија ќе го одбележат Денот на италијанскиот дизајн денес (четврток,

Read more

Изложба „110 години од раѓање“ на Лена Стефанова во Чифте амам

Национална галерија на Македонија ја најавува јубилејната изложба „110 години од раѓање“ на уметникот Лена Стефанова. Изложбата ќе биде отворена на 20.12.2024 година (среда)

Read more

„Бела ноќ“ во Националната галерија на Македонија со изложбите на Симон Шемов и Миле Корубин

Две големи и исклучително значајни изложби се поставени во репрезентативните објекти Даут-пашин амам и Чифте амам со кои Националната галерија на Македонија партиципира во

Read more

Изложба на Мирчо Матевски Рисимкин „Средба со историјата: една слика – една приказна“

Изложба на Мирчо Матевски Рисимкин „Средба со историјата: една слика – една приказна“ во Националната галерија на Македонија, во објектот Мала станица, во вторник

Read more

Ретроспективна изложба на Владимир Темков во Националната галерија

Ретроспективна изложба на творештвото на Владимир Темков ќе биде отворена во Националната галерија, во објектот Чифте амам, на 31 мај 2023 година (среда) со

Read more

Тања Балаќ со проекција на видеоинсталација „Вкрстени избори“ во Чифте амам

Самостојно претставување на уметницата Тања Балаќ ќе се одржи на 19 мај 2023 година, со почеток во 20 часот, во Национална галерија на Македонија,

Read more

Приказните од летната школа во „Св. Јоаким Осоговски“ ќе се претстават на Венециското биенале за архитектура

Македонскиот павилјон на Биеналето за архитектура ќе се отвори во четврток (18 мај), со проектот „Лабораторија од минатото за иднината: Приказни за Летната школа

Read more

Изложба “Natura in Vita/Vita in Natura” на Јана Луловска

На 22 септември (четврток), во Национална галерија на Македонија, објект Мала Станица, со почеток во 20 часот, ќе биде отворена самостојната изложба на Јана Луловска,

Read more

Изложба на Иванчо Талевски во Чифте амам

Во објектот на Националната галерија на Македонија, во Чифте амам, во срцето на Чаршијата, ќе можете да го проследите мултимедијалниот изложбен проект на ликовниот

Read more

Ретроспективна изложба на Димитар Кондовски во Даут пашин амам

Националната галерија на Македонија вечерва (четврток, 5 мај 2022 година) со почеток во 20 часот, ја отвора ретроспективната изложба на еден од великаните на

Read more