(ВИДЕО) „Сокол ми лета високо“ изворна македонска песна за Гоце Делчев на ансамблот на Стефче Стојковски

„Сокол ми лета високо“ е изворна македонска песна каде се опејува смртта на најголемиот македонски револуционер Гоце Делчев. Во негова чест и како продолжување

Read more

Етно концерт на Ансамблот „Стефче Стојковски“ во КИЦ Софија

Културно – информативниот центар на Република Македонија во Софија со поддршка на Министерството за култура, реализира изложба на автентични носии и традиционални инструменти,како и

Read more

Танец ги промовираше своите активности и цеде „Незаборав“

Националната установа, ансамбл за народни игри и песни „Танец“ го промовираше некомерцијалното CD насловено „Незаборав“. На промоцијата беше присутна и министерката за култура Елизабета

Read more