Изложба на Сашо Поповски во галерија Ел Греко

Во галеријата Ел Греко на 25 октомври 2019 (петок) со почеток во 19 часот,  ќе се отвори изложба на Сашо Поповски. Сашо Поповски во периодот од 1991

Read more

Венко Андоновски на Саем на книга во Москва и книжевен портрет во Јасна Полјана

Македонскиот кандидат за престижната Толстоева награда за книжевност во категоријата на странска книжевност (со уште 34 светски познати писатели), Венко Андоновски, ќе има свое

Read more

Претставен поетскиот портрет на академикот Радован Павловски

Творештвото на истакнатиот македонски поет, академик Радован Павловски е синоним и достоинство на македонското поетско пеење и стои рамо до рамо со најистакнатите поетски

Read more

Десет македонски автори се претставија на фестивалот „Паратисима“ во Торино

Десеттото издание на Паратисима Торино беше отворено за јавноста пет дена и привлече 82.814 посети. Селектираните уметници од Првиот саем на современа уметност –

Read more

Промоција на електронски зборник “Симбиоза на планетата“ во Куманово

“Симбиоза на планетата“ е прв електронски зборник од ваков тип и е реализиран со самофинансирање. Во Центарот за култура “Трајко Прокопиев“ во Куманово во

Read more

Одбележување на Денот на писателите во затвор

Канцеларијата на потпретседателот на Меѓународниот ПЕН – “Поетики“ и „Разноликост“ – Колекција на поезија, фикција и есеј ќе го одбележат Меѓународниот ден на писателите

Read more