Споменик во чест на Горан Стефановски во Дебар Маало

Општина Центар ќе крене споменик на Горан Стефановски во Дебар Маало. Иницијативата за споменикот е поднесена од страна на Македонската академија на науките и

Read more

Галичник со споменик на Ѓорѓија Пулевски

Во текот на вчерашниот ден (сабота, 16 јули 2011 година) во Галичник, срцето на Мијачијата, беше поставен споменик на великанот на македонската лексикографија, големиот

Read more

Фото: Александар на плоштад Македонија

Само неколку дена по пристигнувањето на  споменикот на Александар Македонски на Букефал, елементите се споени, а тој гордо доминирана плоштадот Македонија. Се очекува во

Read more

Александар комплетен (фото)

Вака ќе изгледа Aлександар кога ќе биде составен на плоштадот Македонија. Фотографиите се направени во Италија пред самата леарница, пред споменикoт да биде поделен

Read more

Александар Македонски

Во текот на денешниот ден по социјалните мрежи се појави слика на споменик на Александар Македонски кој треба да го краси плоштадот Македонија во

Read more