Ревија на балкански народни носии во Кратово

Во Музеј на град Кратово, свечено беше отворена изложбата на традиционални балкански народни носии во организација на општина Кратово и Ансамбл Македонија од Скопје.

Read more

На денешен ден: Почина Павел Шатев

На денешен ден (30 јануари 1951) во Битола умрел Павел Шатев, македонски револуционер, родољуб и публицист, еден од легендарните солунски атентатори, наречени „гемиџии“, крунски

Read more

Зборник за Кратово – градот на рударството, златото и алхемијата

Зборник за Кратово – книга прва, е прв зборник за Кратово од ваков вид кој е објавен во Република Македонија. Во оваа книга се

Read more

Канческа-Милевска во официјална посета на културните институции во Кратово

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска во средата (22 јуни 2011 година) ги посети локалните установи од областа на културата во Кратово, и

Read more