Започнува манифестацијата „Топол културен бран“

Министерот за култура Елизабета Канческа-  Милевска утре (понеделник, 18 јули 2011 година) во Националната галерија на Македонија (објект „Мала станица“) со почеток во 11:00

Read more

Сегмент од творештвото на Личеноски во Галичник

Утре (сабота, 16 јули 2011) со почеток во 12:00 часот, во Галичник, во рамки на „Галичкото културно лето 2011“, Националната галерија на Македонија организира

Read more

Започнува Интернационалниот фестивал на античка драма „Стоби 2011 година“

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска вечерва (петок,  15 јули 2011 година) со почеток во 21:00 часот на локалитетот Стоби ќе се обрати на свеченото

Read more

НУБ „Св.Климент Охридски“ утре ќе чествува по повод два јубилеи

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска утре (среда, 29 јуни 2011 година), во 11:00 часот

Read more

Канческа-Милевска утре во посета на културните институции во Охрид

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска утре (среда, 16.06.2011 година) ќе ги посети националните установи

Read more

Отворање на Рациновите средби

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска вечерва (средa, 8 јуни 2011 година) со почеток во  21:00 часот, во амфитеатарот во Младинскиот парк во

Read more

Нова етнолошка поставка во штипскиот музеј

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска утре (19.5.2011 година) во 14,30 часот во Заводот за заштита на спомениците на културата и музеј во Штип ќе

Read more

Министерот за култура Канческа – Милевска со престижна награда

Годинашен добитник на престижната меѓународна награда „Златен чинар“ за исклучителен придонес во областа на културата

Read more

Концерт на Четкар во Вашингтон, за Денот на благодарноста

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска и македонскиот амбасадор во САД Зоран Јолевски синоќа (14.11.2010 година) во македонската Амбасада

Read more