Диме Илиев со награда за животно дело „Петре Прличко” за 2019

Актерот Диме Илиев од Драмскиот театар-Скопје кој од неодамна е во пензија, е добитник на актерската награда за животно дело „Петре Прличко” за 2019

Read more

Поетско читање во Велес по повод Светскиот ден на поезијата

По повод 21 март, Светскиот ден на поезијата, локалната библиотека „Гоце Делчев“ – Велес и клубот на писатели „Коста Солев Рацин“ денеска во просториите

Read more

Репертоар на Театар „Јордан Х.К-Џинот“ – Велес 26.02 – 02.03.2019

Неделен репертоар на Театар „Јордан Х.К-Џинот“, Велес … • Вторник, 26.02, СОМНИТЕЛНО ЛИЦЕ од Бранислав Нушиќ, режија: Венцислав Ристов, Голема сцена, 20 часот •

Read more

МОБ во Велес и Битола со балетската претстава „Либертанго“

Македонската опера и балет на 12 февруари годинава, во 20 часот, ќе гостува во Народниот театар „Јордан Х.К- Џинот“ во Велес, а на 14

Read more

Новогодишен гала концерт на МОБ во Велес

Во салата на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ во Велес вечерва (среда, 26 декември) љубителите на класичната музика ќе имаат ретка можност да уживаат

Read more

Самостојна изложба на Трајче Чатмов во Велес

 Во ликовниот салон во Велес синоќа (петок, 14 декември) беше отворена изложбата „Брутална вистина или Баханалии“ трета по ред од академскиот ликовен уметник Трајче

Read more

Репертоар на Велешкиот театар 13 до 19 ноември

Неделен репертоар на Велешкиот театар „Јордан Хаџи Константинов – Џинот”… • Вторник, 13.11, ЗЛАТНАТА РИПКА, претстава за деца, Голема сцена,11 часот • Среда, 14.11,

Read more

Репертоар на Велешкиот театар 5 до10 ноември

Неделен репертоар на велешкиот театар “Јордан Хаџи Константинов – Џинот” 5-10 ноември 2018… · Понеделник, 05.11, ЗЛАТНАТА РИПКА – претстава за деца, 12 часот

Read more

Репертоар на велешкиот театар 29 октомври до 5 ноември

Неделен репертоар на велешкиот театар “Јордан Хаџи Константинов – Џинот”… • Вторник, 30.10, “ЕЛЕШНИК” од Југослав Петровски, режија: Елеонора Теова, 20 часот • Четврток,

Read more

Сениште во Велес

Марија Сазданица откоа си вечерале со сина је Петрета, си легнале на чардаче да спијат. Петре беше заспал, а Марија уште не беше заспала.

Read more