Македонското етнолошко богатство ги воодушеви Хрватите, за Министерството за култура истото не било од национален интерес

Оригинални македонски носии со фасцинантни декорации на везови и бои, кошули, свилени марами, накит и над 200 предмети се изложени во Дубровачки музеи –

Read more

Министерот Канческа-Милевска во официјална посета на Хрватска

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска утре (недела, 10 јули 2011 година) во Дубровик, Република Хрватска ќе оствари билатерална средба со хрватскиот министер

Read more