Хуманитарен концерт на „Охридско лето“ – „Танец“ и „Ладо“ под ѕвездите

Фестивалот „Охридско лето“ вечерва (среда, 28 јули) организира хуманитарен концерт со ансамблите на народни игри и песни „Танец“ од  Македонија и „Ладо“ од Хрватска.

Read more

Нова книга на Зоран Пејковски за историјата на македонскиот театар

Научно истражувачкиот труд „Хрватски театарски актери и режисери што работеле во Македонија од 1913 до 1941 година“ е нова книга на авторот Зоран Пејковски.

Read more

Министерот Канческа-Милевска во официјална посета на Хрватска

Министерот за култура Елизабета Канческа – Милевска утре (недела, 10 јули 2011 година) во Дубровик, Република Хрватска ќе оствари билатерална средба со хрватскиот министер

Read more

Езерки вечерва пред Мајка Тереза

Вокалниот етно-состав „Езерки“ и оркестарот „7/8“ од Хрватска, денес (вторник,  21 јуни 2011 година)  со почеток во 20:30 часот, ќе настапат пред домот на

Read more

„Гевгелија – град на културата 2011“ тековни настани

Во рамки на манифестацијата „Гевгелија – Град на културата 2011“, за денес (петок, 17 јуни 2011 година) за вечерва е предвиден следниот настан: –

Read more

Сплитски Хајдук прослави 100 години постоење

На 13-ти февруари 1911 година, официјално е основан фудбалски клуб на иницијатива на  четири сплитски студенти во Прага – Чешка (Фабијан Калитерна, Вјекослав Иванишевиќ,

Read more