Свечено затворање на фестивалот на античка драма „Стоби“

На сцената на древниот антички град Стоби вечерва свечено ќе биде затворен 17-ти Интернационален фестивал на античка драма „Стоби“… Ќе бидат доделени востановените награди

Read more

На сцената на Стоби „Нерон и јас“ на театар од Казахстан

На сцената на Стоби претставата „Нерон и јас“ на Жамбилскиот регионален Руски драмски театар од Казахстан На 17. Интернационален фестивал на античка драма „Стоби“

Read more

Започнува Интернационалниот фестивал на античка драма „Стоби 2011 година“

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска вечерва (петок,  15 јули 2011 година) со почеток во 21:00 часот на локалитетот Стоби ќе се обрати на свеченото

Read more

Фестивалот на античка драма Стоби со нов организациски тим

Јубилејното десетто издание на Фестивалот за античка драма Стоби 2011  наместо општина Велес го организира Здружението на граѓани  Стоби. Оваа одлука општината ја донела

Read more