Изложбата на ДЛУМ „Цртеж – експериментален цртеж“ отворена до 30 април

Друштвото на ликовни уметници на Македонија (ДЛУМ) денеска во Уметничкиот центар Арт хаб во ГТЦ ја отвори изложбата „Цртеж – експериментален цртеж“, која ќе

Read more

МиниАРТура на ДЛУМ во галеријата ART HUB

Отворена е изложбата на МиниАРТура на ДЛУМ (Друштвото на ликовни уметници на Македонија) која побликата ќе може да ја проследи следните 10 дена. Посетете

Read more

ДЛУМ – Изложба на новата млада генерација 2017-2020

Друштво на ликовни уметници на Македонија – DLUM утре (петок, 6 март) во 20 часот ќе ја отвори изложбата „ДЛУМ нова генерација на млади“.

Read more

Годишна изложба на ДЛУМ во Мала станица

Несомнено дека годишните или ревијалните изложби на македонските ликовни уметници отсекогаш претставува голем културен настан во нашата средина. Затоа тие изложби се значајна состојка

Read more

На денешен ден: Почина Борко Лазески

На денешен ден (16 јуни) во Скопје, во 1993 година почина Борко Лазески (роден во Прилеп, 22 октомври 1917 година). Лазески е македонски академски

Read more

Изложба „Современа скулптура“ на ДЛУМ

Во просториите на Младинскиот културен центар вечерва (среда, 10 април) од 20 часот ќе биде отворена возобновената изложба „Современа скулптура“ на Друштвото на ликовни

Read more

Новото раководство на ДЛУМ го почнува мандатот со нејасна финансиска поддршка од државата

Новиот претседател на Друштвото на ликовни уметници на Македонија–ДЛУМ Филип Фидановски, кој беше избран на 2 март, ги претстави плановите за работа и проблемите

Read more

ДЛУМ избра нов Претседател и нови управни тела

Друштвото на ликовни уметници на Македонија денес (сабота, 02.03.2019 година) го оддржа Собранието за избор на нов Претседател и нови управни тела на ДЛУМ.

Read more

На денешен ден: Формиран е ДЛУМ

На денешен ден (24 февруари 1946 година) во Скопје формиран е ДЛУМ. На иницијатива на македонските уметници Никола Мартиновски, Лазар Личеноски, Димо Тодоровски, Здравко

Read more

Годишна изложба на ДЛУМ во Мала станица

Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Национална галерија на Македонија, ве канат на „Годишната изложба“ на ДЛУМ која ќе се отвори

Read more