„Културниот бран“ од денеска низ Кочани

Денеска (23 август, петок) со концерт на Верица Данилова – сопран во Љубљанската опера, во Кочани започнува втората фаза од манифестацијата „Топол културен бран“.

Read more

Класична музика во летниковецот на плоштад

Од петок (7 септември, 2012 година), во Летниковецот на плоштад Македонија започнува серијал на „Коцерти под отворено небо“ што ќе се одржуваат секој петок

Read more

Започнува манифестацијата „Топол културен бран“

Министерот за култура Елизабета Канческа-  Милевска утре (понеделник, 18 јули 2011 година) во Националната галерија на Македонија (објект „Мала станица“) со почеток во 11:00

Read more