Проектот „СЕГА“ од група автори ќе ја претставува Македонија на Биеналето во Венеција

Национален претставник на Македонија годинава на Венециското биенале ќе биде проектот на проектантското биро „Бина архитектура ДООЕЛ“ насловен „СЕГА“ од авторот Бекир Адеми со

Read more

Венеција воведува туристичка такса до десет евра

Венеција, која годишно ја посетуваат 24 милиони туристи, планира да воведе туристичка такса во износ до 10 евра. Висината на таксата ќе се движи

Read more

„Субверзија во црвено“ е македонски претставник на Венециско биенале

Нада Прља со „ Субверзија во црвено“ ќе ја претставува Македонија на Венециското биенале… Уметницата Нада Прља , со проектот „ Субверзија во црвено“,

Read more

Манчевски во жирито на Венецискиот фестивал

Режисерот Милчо Манчевски е дел во жирито на престижниот Филмски фестивал во Венеција. Годинава фестивалот го има своето 69-то издание. Најуспешниот македонски режисер Милчо

Read more

Милчо Манчевски во жирито во Венеција

По победата со „Пред дождот“ и отворањето на фестивалот со „Прашина“, најпознатиот македонски режисер Милчо Mанчевски овој пат е во жирито на престижниот Филмски

Read more

Македонија со свој павилјон на Венециското биенале

Државниот секретар во Министерството за култура Дарко Стефановски утре (петок, 2 јуни 2011 година) во 16:00 часот во палатата „Песаро Папафава“ во Венеција ќе

Read more