Распоред на настани во Национална галерија на Македонија за месец мај

Распоредот на изложби во Националната галерија на Македонија за месец мај 2011 година.

Мала станица:

20.04. – 08.05.2011

Александар Зафировски

слики и цртежи – самостојна изложба

21.04 – 02.05.2011

Васе Урдин

скулптури – самостојна изложба

29.04. – 09.05.2011

Марија Сотировска – самостојна изложба

06.05.2011

IV Младински пролетен салон

18.05.2011

Лајф екшн – гејм екшн (перформанс)

19.05.2011

Science/Fiction : voyage au coeur du vivant

 

Чифте амам:

04.05.2011

Ресенска керамичка колонија

13.05.2011

Годишна  изложба на Факултетот за ликовни уметности

26.05.2011

Арт Визион – групна изложба

27.05.2011

Изложба на дела од колекцијата на Мемед Нурединовски

Даут – пашин амам:

23.03 – 23.05.2011

Лазар Личеноски

Јубилејна изложба 110 години од раѓањето на Лазар Личеноски

крај на мај

Боро Митриќески – Ретроспективна изложба

Националната галерија на Македонија ги задржува правата за промена на термините на изложбите.

You May Also Like