„Бела ноќ“ во Националната галерија на Македонија со изложбите на Симон Шемов и Миле Корубин

Две големи и исклучително значајни изложби се поставени во репрезентативните објекти Даут-пашин амам и Чифте амам со кои Националната галерија на Македонија партиципира во

Read more

„Мултиверзум“ – изложба на Симон Шемов во Даут пашин амам

На 27 септември 2023 година (среда), со почеток во 20 часот, ќе се отвори изложбата на Симон Шемов, во објектот Даут пашин амам, дел

Read more

На денешен ден: Роден е Симон Шемов

На денешен ден (1 декември 1941) ,роден е Симон Шемов, во Кавадарци, денешна Република Македонија. Дипломирал на Факултетот за ликовни уметности вo Белград (Србија),

Read more

Симон Шемов и НГМ изложуваат во Нирнберг

Денеска (четврток, 7 јули 2011 година), во просториите на Културниот центар при компанијата АЕГ, во Нирнберг (Германија), ќе се отвори заедничка изложба на нашиот

Read more