Тајниот поштенски систем на Македонија

И покрај тоа што на почетокот на минатиот век Македонија сеуште била под тешкиот турски јарем, сепак тајната пошта која ја спроведувале македонските комитети

Read more

Патувачка ликовна колонија „Уметност без граници“

Интересна патувачка ликовна колонија, под мотото “Уметност без граници“, во рамките на која уметници од 4 балкански држави ќе се дружат и ќе создаваат

Read more

Македонија членка на комитетот за разноликост на културните изразувања при УНЕСКО

Република Македонија стана членка на Меѓувладиниот комитет на УНЕСКО за заштита и унапредување на разноликоста на културните изразувања. На иницијатива на Националната комисија

Read more

Филип Втори Арена се отвара на Велигден

Само десет дена до пуштањето во употреба на Филип Втори Арената. На 24 април, прв ден Велигден, таа ќе биде ставена во функција. Нашиот

Read more

Македонија Топ 10 туристичка дестинација за 2011

На сајтот на CNBC Magazine беше објавена листа направена од страна на Ли Маршал, уредник во Condé Nast Traveller, кој во својата листа за

Read more

Концерт на Четкар во Вашингтон, за Денот на благодарноста

Министерот за култура Елизабета Канческа-Милевска и македонскиот амбасадор во САД Зоран Јолевски синоќа (14.11.2010 година) во македонската Амбасада

Read more