Наградени автори на изложбата на ДЛУМ „Мал формат“

ДЛУМ во соработка со КИЦ на 18.12.2018 година во салонот Империал 1 во Културно информативниот центар КИЦ во Скопје ја отвори изложбата со наслов

Read more

„Мал формат“ на ДЛУМ во КИЦ

Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Културно информативниот центар од Скопје – КИЦ, ве канат на отворањето на изложбата „Мал формат“,

Read more

Изложба на ДЛУМ „Мал формат“ во КИЦ на Македонија во Софија

Во галеријата на КИЦ на Република Македонија во Софија денеска е отворена изложбата „Мал формат“ на Друштвото на ликовните уметници на Македонија. Станува збор

Read more

IN MEMORIAM: Почина Бранко Јакшиќ

Друштвото на ликовни уметници на Македонија со голема жалост информира дека вчера почина нашиот уметник и професор Бранко Јакшиќ. Јакшиќ целиот свој работен век

Read more

Конкурс за пријавување дела за учество на второто „Интернационална графичко биенале“

Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Град Скопје и Министерство за култура на Република Македонија оваа година го организира второто издание

Read more

Изложба „Миниартура“ во НЛБ Галерија

Изложбата „Миниартура“  во организација на ДЛУМ вечерва, во НЛБ Галерија… Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Друштвото на ликовни уметници, применети

Read more

Душан Георгиевски добитник на новата награда на ДЛУМ „Никола Иванов Балтон“

Друштвото на ликовни уметници на Македонија од оваа година на Ревијалната годишна изложба ја воведе наградата од публика насловена “Никола Иванов Балтон“, оформена во

Read more

Цветанка Јованова со изложба во Галерија 8

Галерија 8 и ДЛУМ Ви најавуваат изложба на Цветанка Јованова. На изложбата ќе бидат претставени десетина дела од поновиот период на авторот. Отворањето на

Read more

ДЛУМ со ликовен хепенинг во Галичник

По повод 110 години од раѓањето на Лазар Личеноски кој е и еден од основачите на ДЛУМ во Галичник родното место на Личеноски од

Read more