Меѓународен успех на Кокан Димушевски

На седумнаесетото по ред, културно меѓународно биенале Тактонс, најважниот настан за тон мајсторите од регионот, македонскиот композитор, продуцент и клавијатурист Кокан Димушевски, повторно е

Read more

Конкурс за пријавување дела за учество на второто „Интернационална графичко биенале“

Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Град Скопје и Министерство за култура на Република Македонија оваа година го организира второто издание

Read more