Време е за избори! Дали крајот вака мириса…?

Човечка големина е да знаеш кога е доста, кога е крај. Во политиката е познато дека кога колата почнува да оди „низбрдо“, попаметно е

Read more

Дали актуелниот изборен модел е правичен?

Во изминатите неколку години од време на време се отвора темата за промена на изборниот модел, и истата се заташкува, очигледно затоа што проценките

Read more

„Злото“ кое ги засени „Прогресивните“

Ироничен наслов за прошталните говори на Премиерот во заминување (така тој најави, го држиме за збор, иако никогаш до сега не останал на истиот)

Read more

Скопје го огреа ново сонце на слободата

Викендов го видовме епилогот од првиот круг на Локалните избори 2021. Иако многумина беа скептични околу резултатите, посебно кога се однесува за Скопје и

Read more

На Скопје и на скопските општини им е потребна промена и нова енергија

На само неколку дена сме од гласањето за градоначалници и совети, па сметам дека оваа колумна треба да е наменета токму за таа тема,

Read more

ДЛУМ избра нов Претседател и нови управни тела

Друштвото на ликовни уметници на Македонија денес (сабота, 02.03.2019 година) го оддржа Собранието за избор на нов Претседател и нови управни тела на ДЛУМ.

Read more