На денешен ден: Формиран е ДЛУМ

На денешен ден (24 февруари 1946 година) во Скопје формиран е ДЛУМ. На иницијатива на македонските уметници Никола Мартиновски, Лазар Личеноски, Димо Тодоровски, Здравко

Read more

На денешен ден: Се родил Димо Тодоровски

Не денешен ден 12 ноември 1910 година во Солун е роден Димо Тодоровски, академик и професор, вајар од првата генерација вајари кои ја втемелил

Read more