Сликарската династија Стадим во НЛБ Галерија

Минатата недела во НЛБ Галерија (ул.Мајка Тереза 1, Скопје), беше отворена изложбата на Сликарската династија Стадим (семејство Димитрови). Навистина е ретка е можноста на

Read more

Изложба „Длабочина” на Анита Огњановска во НЛБ Галерија

Утревечер (четврток, 28.2.2019 година), со почеток во 20 часот во НЛБ Галерија, љубителите на уметноста ќе имаат можност да ја проследат самостојната изложба на

Read more

Изложба на Маја Андонова Јокиќ во НЛБ Галерија

Маја Андонова Јокиќ со изложбата „Обоена љубов” во НЛБ Галерија… Со почеток во 20 часот, утре вечер (среда, 6 февруари 2019), во НЛБ Галерија

Read more

Изложба на Калина Брајковска во НЛБ Галерија

Вечерва (вторник, 22.1.2019 година) во 20 часот, во НЛБ Галерија ќе биде отворена изложбата на дела од Калина Брајковска. Изложбата содржи 20 дела масло

Read more

Изложба „Миниартура“ во НЛБ Галерија

Изложбата „Миниартура“  во организација на ДЛУМ вечерва, во НЛБ Галерија… Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Друштвото на ликовни уметници, применети

Read more

Отворање на изложбата на фотографии „Елема Монохроматик” во НЛБ Галерија

Вечерва (понеделник, 10 септември 2018 година), со почеток од 20:00 часот во НЛБ Галерија ќе биде отворена изложбата „ЕЛЕМА МОНОХРОМАТИК”. Изложбата е дел од

Read more

„Денови на македонска фотографија” во Галерија НЛБ

Утре, 30-ти Август (четврток) во 20 часот во НЛБ Галерија, пред македонската јавност премиерно ќе биде претставена изложбата: „Актуелен МОМЕНТ во македонската современа фотографија”.

Read more