На денешен ден: Роден е Борко Лазески

На денешен ден (22 октомври 1917 година) во Прилеп роден е Борко Лазески (почина 16 јуни 1993 година, во Скопје). Лазески е македонски академски

Read more

На денешен ден: Почина Борко Лазески

На денешен ден (16 јуни) во Скопје, во 1993 година почина Борко Лазески (роден во Прилеп, 22 октомври 1917 година). Лазески е македонски академски

Read more

На денешен ден: Формиран е ДЛУМ

На денешен ден (24 февруари 1946 година) во Скопје формиран е ДЛУМ. На иницијатива на македонските уметници Никола Мартиновски, Лазар Личеноски, Димо Тодоровски, Здравко

Read more

Реакција на ДЛУМ за опожарените мурали на Борко Лазески

Друштвото на ликовни уметници на Македонија изразува огромна загриженост од евентуални оштетувања на муралите во опожарената Пошта I на нашиот истакнат уметник, Борко Лазески

Read more