Промоција на сликовницата „Страшна ноќ“ во КИЦ

На 21 октомври (петок), со почеток од 18 часот, во Културно Информативниот центар – КИЦ Скопје, ќе се одржи промоцијата на сликовницата „Страшна ноќ“

Read more

Промоција на книгата „Светлината на убавината и уметноста“ на Мимоза Рајл

Културно-Информативен Центар – Скопје, ве кани на промоција на книгата “Светлината на убавината и уметноста”, од Мимоза Рајл, на ден, 11.06.2021 (петок), почеток во

Read more

Самостојна изложба на Дита Старова Ќерими во КИЦ

Од денес (среда, 9 декември) па се до 22 декември 2020 година во Културно-информативниот центар – Скопје, ќе биде поставена изложба на слики на

Read more

„Новогодишен концерт“ на Шкељзен Бафтиари, Бесиана Мехмеди и Шкодран Толај

Денес (понеделник, 30 декември 2019 година), во КИЦ во Софија, ќе се одржи „Новогодишен концерт” на Шкељзен Бафтиари (пијано), Бесиана Мехмеди (мецосопран) и Шкодран

Read more

Промоција на книгата „Ервехе“ од Луан Старова во КИЦ – Софија

Денес, 24 Октомври 2019 година, од 18:30 часот во Културно-информативниот центар на Р.С.Македонија во Софија, ќе се одржи промоција на бугарското издание на книгата

Read more

Концертна промоција на албум на „Рона Нишлиу квартет“

Концертна промоција на вториот албум на „Рона Нишлиу квартет“, насловен „Миндил“ ќе се одржи на 20 мај (понеделник) во 21 часот во салата на

Read more

Изложба на Јорданчо Кицовски во КИЦ

Во Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбениот салон – Империјал 1, вечерва (вторник, 7 мај 2019) во 20:00 часот, ќе се отвори изложбата

Read more

Промоција на книги на Наталија Андријевска и Бобан Карапејовски

Промоцијата на книгите „Прилози за македонската глаголска префиксација“ на Наталија Андријевска и „Јазикот и стварноста“ на Бобан Карапејовски, во Салонот 19,19 вечерва (понеделник, 4

Read more

Meѓународна Балканска изложба МОСТ во КИЦ

Културно Информативен Центар – Скопје, во Изложбените салони – Империјал 1 и 2 , четврток , 14 февруари 2019 година, со почеток во 19:00

Read more

Концерт „Романтична поезија и музика“ во КИЦ во Софија

На 4-ти Февруари 2019 година во КИЦ на Република Македонија во Софија ќе се одржи камерен концерт насловен „Романтична поезија и музика”, по повод

Read more