Годишна изложба на ДЛУМ во Мала станица

Вечерва (среда, 1 ноември 2023) со почеток во 20 часот, ќе биде отворањето на „Годишна изложба“ на ДЛУМ, во Националната галерија на Македонија, објект

Read more

Годишна изложба на ДЛУМ во Мала станица

Друштвото на ликовни уметници на Македонија во соработка со Национална галерија на Македонија, ве канат на „Годишната изложба“ на ДЛУМ која ќе се отвори

Read more

НГМ со годишна изложба за основните училишта

Националната галерија на Македонија денеска (среда, 21 ноември) во Даут-пашин амам ќе ја отвори традиционалната годишна изложба на основни училишта, која ќе може да

Read more

Во Битола отворена изложбата „Жени“

Изложбата „Жени” на Сунита Фишиќ, инспирирана од женската голотија, силата на жената и мајката природа, денеска е поставена на битолски Широк сокак. 18 уметнички

Read more