Литературна манифестација „Илинден“ 2013

Општината Илинден, во насока на промовирање на современите културни достигнувања, од 27 до 31 мај 2013 година во Домот на култура „Илинден“ ќе ја

Read more

Промовирана книгата „Затворањето и смртта на браќата Миладиновци“

Денеска (6 март, среда) во Националната установа Домот на културата „Браќа Миладиновци” во Струга, беше претставена книгата „Затворањето и смртта на браќата Миладиновци“ од

Read more

Топол културен бран – четврток на Бит Фест (21 јули)

Денес (четврток, 21 јули 2011 година) гостува Охридскиот театар, со театарската претстава „Метаморфози“, претставата ќе биде изведена со почеток во 20:30 часот, во објектот

Read more

Започнува годинешниот Бит Фест

Свеченото oтворање на шестото издание на Битолскиот Фестивал – БИТ ФЕСТ – 2011 година, поради временски причини, ќе се одржи во Големата Сала при

Read more

Детскиот фолклорен ансамбл Валандово со свој гала концерт

Најмасовната детска организација во југоисточниот дел од Македонија, Детскиот фолклорен ансамбл при Домот на културата

Read more

Стартува 13-ти интернационален фестивал на монодрама во Битола

Со 12 изведби од 4 до 8 мај, во Битола ќе се одржи 13-то издание на Интернационалниот фестивал на монодрамата. Питер Тејт од Велика

Read more

Тековни културни настани во Кавадарци

Богата културна недела во Кавадарци, во организација на локалниот Дом на културата. Доколку се во можност

Read more