Премиера на монодрамата „Јустинијан Први“ во Прилеп

Вечер (четврток, 18 октомври, 2012) во 19:00 часот во Центарот за култура „Марко Цепенков“ во Прилеп, актерот Петар Темелковски премиерно ќе ја изведе монодрамта

Read more

Стартува 13-ти интернационален фестивал на монодрама во Битола

Со 12 изведби од 4 до 8 мај, во Битола ќе се одржи 13-то издание на Интернационалниот фестивал на монодрамата. Питер Тејт од Велика

Read more